Monday, November 23, 2009

Nikujaga supp.


Mina, vana supisõber sain üht ülimalt head leemekest Jaapanis.
Tänud Davele, kes seda suppi söönud oli ning ühel õhtul Tono käest tellis.
Tegimegi Eesti-Jaapani õhtusöögi jaapanlanna Tonoga. Retsepti saatis ta hiljem mulle. Jaapani prouad valmistavad seda oma kallistele kaasadele erilisteks puhkudesk ja suure armastuse näitamiseks. Igatahes, kui Dave tellis seda suppi , siis Tono kihistas terve õhtu tütarlapselikult naerda.

It's good news that you feel better.
And,I hope you keep Love fever (love for Japan?) in your heart.

Now, I send to you Nikujaga-soup resipe.

Potato : 4
Onion : 1
Beef : 200g
Sugar : 3 spoon
Japanese rice wine : 2 spoon
Soy Sauce : 4 or 5 spoon
Water : 2 cup (or more)

If you can't get Japanese rice wine, please try to white wine.

Happy cooking !

Leidsin veel netist ühe täpsema õpetuse.
INGREDIENTS (for 2 people):
-1/4 lb thinly sliced beef loin to be cut into bite sized pieces
-2 potatoes to be cut into adequite pieces
-1 onion to be cut into wedges
-1 cup of soup stock taken from bonito and tangle (I just use instant bouillon)
-1 tbsp mirin (mirin is cooking wine with sugar added)
-1 tbsp sugar
-2 tbsp soy sauce


1)Heat 1 tbsp of vegetable oil in a deep pot and saute beef quickly on high heat.
2)Add onion & potato in the pan and saute together.
3)Pour soup stock and then, start boiling on medium heat.
4)Remove scum that floats in the pan.
5)Turn down the heat to low and simmer until potatoes get softened.
6)Add sugar and mirin to simmer for about 5 minutes and finally add soy sauce.
7)Simmer until the liquid is almost gone.

*Sugar must be added first, then follows soy sauce. If you do this way round, nikujaga does not absorbe sugar well. This is applicable to most of Japanese cooking, and is very important.

Taste of home cooking is called "ofukuro no aji" in Japanese and we will never get bored of it.

Mina tegin oma vanaisa salatit,
mille retsepti ta tõi kord komandeeringult kaasa ning vanaema mainis alati pisut nokkivalt, et salat maitseb seetõttu nii hea, et vanaisale õpetas selle salati valmistamist keegi daam....:)

Jaapanlastele meeldis väga, et salat oli nii värviline ja see pani mindki mõtlema, et kas kas meie toit on siin Eestis tõesti värviline?
Jõulutaldrik: must vorst, pruunikas kapsas, kollane kartul, punane pohlamoos, kuldne kõrvits ja kirju sült. Äkki tõesti.

Vanaisa Leningradi salati retsept:

Ehtsad Eesti kollased kartulid-
Jaapanisse sisse smuugeldatud, ning , kui tolliametnik neid läbi kilekoti katsus ja küsis, mis need on siis ma vastasin, et "womens things" ja tolliametnik võttis käe ruttu ära-mine sa tea, mis need "womens things" on, eks ole ju..

keeda kartul koorega jahuta ja lõika sektoriks
tomat
kurk
müre kurk(või marineeritud, hapu)
punane sibul, viiluta

pane kaussi järjekorras:
tomat+natuke soola+kurk+natuke soola+hapukurk+sibul+natuke soola+paprika+kartul+natuke soola ja pisut pipart.
lase seista mõni minut,
kalla peale õli: eriti ehe maitse jääb päevalilleõliga aga saab ka rapsi,oliiviga hakkama,
sega ja söö.

Magustoiduks olid pannkoogid meega. Viimase koogi pärast läks võitluseks.

No comments:

Post a Comment